0

Е дна от големите звезди в ските – София Годжа, е готова да участва на олимпийските игри в Пекин, въпреки че получи няколко контузии само преди две седмици. Италианката, която е олимпийска шампионка в спускането от Пьончан, падна по време на Супер Г в Кортина д'Ампецо (Ит) на 23 януари. Тя бе с усукани връзки в лявото коляно, частично скъсана връзка, а освен това има малка фрактура в пищяла в крака, както и увреждане на сухожилие. Италианката направи шпагат на трасето, а след това падна, удари си главата и мина през врата. 

Годжа публикува видео в социалните мрежи, на което носи якето на италианския олимпийски отбор, и написа: „Днес се качих отново на ски и беше страхотно. Толкова много работа за вършене в тези две седмици, толкова контузии за лекуване, толкова много усилия... Но толкова голямо желание да успея.

Годжа е фаворитка за защита на титлата си в спускането. Тя спечели последните осем старта в дисциплината в Световната купа. 

„Винаги съм можела да се фокусирам върху една цел и никога не я считам за загубена. Ще летя за Китай скоро“, написа още Годжа. Тя може да участва в Супер Г следващия петък. Спускането при жените трябва да се проведе на 15 февруари.